Takk for festen Hamar!

Tiden flyr når man har det gøy og de fire siste dagene her på Festdager på Hamar Mart´n har vi storkost oss med både store og små! For 60. år på rad har tusenvis av gjester valgt å tilbringe flotte høstdager sammen med oss her på Hamar Mart´n.  Strålende sol og perfekt høst-temperatur, latterhyl fra karuseller, sanser som vekkes til live av herlige dufter fra mataktørene våre, konserter og barneunderholdning er et knippe opplevelser gjestene våre kunne ta med hjem i sekken sin etter sitt besøk hos oss.

Som tidligere år, inviterer vi til gratis inngang, gratiskonserter og gratis barneunderholdning – og i år var programmet spekket med kjente navn som har herjet hitlistene de siste månedene. Torsdag åpnet Julie Bergan med et forrykende live-set som virkelig viste spekteret hun har å by. Skien-jenta sto forrige helg på samme scene som Justin Bieber og varmet opp for han og kun få dager senere sto hun på scenen her hos oss. Stas! Man skal lete lenge etter en artist som leverte så bra som Julie gjorde på torsdag!

Fredag på Festdagerscenen går nok ned i historieboken som en av de beste dagene her på Hamar Mart´n. Sammen med Innertier gjestet nemlig hele Norges danse-Petter scenen. Petter Katastrofe og gutta sto på scenen til et fullspekket publikum og leverte et formidabelt sceneshow i tillegg til dans og allsang! Gutta fyrte også av nok konfetti for 5 konserter og fortalte oss senere at de aldri har brukt så mye konfetti på en konsert før, men at det var verdt det ettersom de storkoste seg med alle i publikum. Fans kom reisende fra alle kanter for å oppleve gutta på scenen og dedikerte fans har fortalt oss at reisen var verdt hvert eneste minutt!

Lørdagen og dagene i forkant, var preget av temperaturer vi vanligvis opplever her på Mart´n, og det merket vi naturligvis på gjestene våre også da det nesten var uniform med dunjakker og solbriller J I forbindelse med årets TV-Aksjon, var også det lokale Røde Kors tilstede med både VR briller og informasjon om hvordan man kan bli bøssebærer til verdens største dugnad. Røde Kors har søkt om å være avsender av TV-Aksjonen i hele 22 år, og endelig er det deres tur i år.

 

Da solen sakte, men sikkert forsvant på horisonten lyste de flotte fargene fra tivoliet opp hele Mjøsa og det var yrende liv så langt øyet kunne se. Flere gjester utfordret høydeskrekken ved å sveve 40 meter opp i høyden på tivoliets nyeste attraksjon; Dragon Nest – som selveste tivolimesteren selv står bra designet av! Mens vågale sjeler svevde over bakken, var det smil fra øre til øre hos de på bakkenivå. Enten om man besøkte morohuset Den Sorte Perle, familiekarusellen Ballongen eller den heftige karusellen No Limit, var det garantert latterhyl og spenning som preget stemningen på tivoliet gjennom hele langhelgen!

Suite 16 ble tidligere i vår stemt frem av våre gjester til å stå på scenen vår under Festdagerturnéen, og intet unntak her i Hamar. Dere spurte – vi innfridde J Gutta har vært med oss på hele turnéen og de så frem til å møte både nye og gamle fans her i Hamar. Siste gruppe på scenen lørdagskveld var ingen ringere enn Alex, Sander og Laurent fra The Main Level! Med sin sjarmerende tilstedeværelse og nydelige vokal, leverte de en musikkopplevelse ingen av våre gjester vil glemme!

 

Lørdag og søndag er de store familiedagene hvor de aller yngste også får sett sine store  idoler på scenen. Lørdag inviterte Eventyrgryta til tradisjonelle eventyr på utradisjonelt vis. Nysgjerrige øyne lurte fælt på hvordan i all verden det kunne ha seg at Bukkene Bruse ikke reiste til sæters, men til badeland istedenfor. I tillegg ble det også en vri på Per, Pål og Askeladden hvor Supermann steppet inn for Askeladden og de skulle redde apeprinsessen! I år som i fjor, inviterte vi tilbake Apa, Ted og Elfie fra Vennebyen og det er ingen tvil om at karakterene som representerer nødetaten har satt sine spor hos våre aller yngste gjester. Vi kan fint konstatere at Hamar nå er en av de tryggeste plassene å oppholde seg dersom det skulle oppstå en nødssituasjon.

Når stjernespekkede navn ikke står på scenen vår vrimler det av gjester på markedsplassen vår. Hos utstillerne våre kunne man finne spennende produkter og tjenester fra både lokale, regionale og internasjonale aktører. Mat fra hele verden, håndlagde smykker, bilutstilling, velværeprodukter, ansiktsmaling, kunst og barneleker er bare noen få av produktene man kunne finne på området. Med en jevn flyt av gjester hele helgen lang, kunne man fint tilbringe hele helgen på Festdager med både middag, dessert, konsert, shopping og allsang!

Tiden flyr når man har det gøy, og i år har vi hatt det fantastisk J Vi ønsker å takke alle våre gjester for at dere kom på besøk og at vi fikk dele denne opplevelsen med dere! . Gjenopplev helgen om og om igjen ved å bla deg gjennom fotoalbumet vårt HER!

 

Hjertelig velkommen til Festdager på Hamar Mart´n 28. september –1. oktober, 2017!