PROGRAM 2015

SANDRA LYNG

Hun har fått det norske folk til å spille trommer og kaste seg ut på dansegulvet denne sommeren, og nå står Festdager for tur!  

Allerede som 16-åring sang Sandra Lyng seg inn i hjertene våre i andre sesong av Idol. Hennes første singel ”Sommerflørt” lå på VG-listas 1. plass i hele fem uker, og da nytolkningen av ”I morgen” klatret til 2. plass var det liten tvil om at Sandra var en norsk favoritt.

Elleve år har gått siden Sandra Lyng først stod på scenen i Idol, men sangfuglen fra nord er mer aktuell enn noensinne! I 2013 kom Sandra tilbake fra LA med kofferten full av musikkinspirasjon, og snart kom dansegulvhitene ”PRTeY” og ”Don’t Care”. Mosjøværingen var senere dommer i Idol Junior, og hadde sin egen realityserie ”Sandra Usensurert”, der seerne ble godt kjent med sangerinnen.

Hennes nyeste singel ”Play My Drum” ble en av årets desidert største sommerhiter. Med høy partyfaktor og frisk saksofon ligger ”Play My Drum” i skrivende stund på andreplass på Spotifys topp 50-liste i Norge, med godt over fire millioner avspillinger! I sommer var 28-åringen å se på VG-lista, der hun leverte et forrykende show for 70 000 tilskuere, og beviste at lærdommen fra ”Mitt Dansecrew” ikke var glemt. Nå kommer endelig hun endelig til Festdager.

Drøm deg til hvite sandstrender, nyt saksofonbølger og hold sommervarmen mens du lader opp til å se Sandra Lyng på Festdager 2015! 

Postmann Pat

I år er Festdager på Hamar Mart'n så heldige å få besøk av selveste Postmann Pat! Barnas favoritt fra barne-TV kommer i følge med sin nye postkollega og selvfølgelig sin svarte og hvite katt Miss. Med flotte kulisser tar Pat og gjengen tilskuerne med inn i postsentralen for første gang. Der støter de på flere utfordringer, men kanskje barna i publikum kan hjelpe til?

Postmann Pat og vennene hans tilbyr et underholdende show med spenning og latter, som sprer glede og energi til alle som ser på. Små og store smiler når Pat vinker til dem, og hvem vet – kanskje du hører noen lyder du kjenner godt? Alle som vil kan møte Postmann Pat, kollegaen og til og med den firbeinte Miss etter oppvisningen :)

Gjør deg klar til topphumør, musikk og latter – vi gleder oss til å se deg!

Robin og Bugge neste ut!

Du har garantert hørt de fengende melodiene og treffende tekster snurre over radioen de siste årene, og endelig kommer Robin og Bugge til Festdager!

Helt siden deres første russehits har Robin og Bugge hatt en stor og lojal fan-base på østlandet, men det var først med singelen «Backpacker» at duoen fikk sitt nasjonale gjennombrudd. Robin Sharma og Thomas Bugge, bedre kjent som Robin Stones og Bugge Smalls, har de siste fem årene gjort seg bemerket med sine fengene låter, og blitt streamet til både gull og platina.

Publikumsfavorittene startet sin live-karriere ved å turnere med rapgruppa Erik og Kriss (som også gjester Festdager i år!) i 2009, og har siden den gang spilt på blant annet VG-lista, Norway Cup, NRJ in the Park og Norwegian Wood. Barndomsvennene er kjent for sine energiske og sjarmerende live-opptredener, og det blir intet unntak på Festdager 2015. I år kan du se duoen sammen med Morgan Sulele, som ikke bare står bak sommerhiten ”Bare min”, men også har vært medskribent på ”Verdensrekord”, ”Non Stop” og ”Elak Elak”!

I tillegg til noen av landets mest dansbare sanger, følger som regel en like catchy musikkvideo. Den ferske ”Fedrelandet” er til å få gåsehud av, og ”Elak Elak” sikrer alltid god stemning og sommerfølelse! Under kan du ta en titt på sangen som har blitt spilt over 8 millioner ganger på Spotify, og sett over 500 000 ganger på Youtube.

Gutta som den siste tiden har herjet norske radioer og hitlister inntar snart Festdager. Vi er klare for å danse non stop!

Morgan Sulele til Hamar Mart´n!

Morgan Sulele mener at du bare er han sin, og som innehaver av første plass på både Spotify og VG-lista har man ingen argumenter imot. I flere år har Magnus Clausen, bedre kjent som Morgan Sulele, levert låter for de festlige anledningene. Med en etablert fanskare som strekker seg godt innenfor russemiljøet etter flere titalls russelåter, har han nå signert platekontrakt med Universal Music Norge. Sulele, som opprinnelig er fra Bærum, har tidligere bemerket seg med samarbeid med blant annet to av fjorårets mest populære artister fra Festdager på Hamar Mart´n – nemlig Staysman & Lazz og Katastrofe. Allerede i april debuterte Morgan Sulele med låten ”Rist meg” sammen med den pikekjære Katastrofe. En knapp måned senere fikk vi alle høre hva som nå har blitt en av sommerens radiofavoritter, ”Bare min”. To måneder etter hans debut, står han allerede forann 70 000 publikummere på VG-lista! 

Mens vi venter på at Morgan Sulele skal innta scenen til Festdager på Hamar Mart´n, koser vi oss med å spille musikkvideoen ”Bare min” om, og om, og om, og om igjen! J

Vennebyen besøker Festdager!

Vennebyen ble skapt av den norske politimannen Carl Christian Hamre. Det som begynte med godnatt historier for sønnen hans utviklet seg til å bli et eget univers med tv-serie, bøker og live underholdning. Tv-serien er solgt til mer enn 185 land i verden og er med det tidenes mest utbredte serie med opphav i Norge. Seriens tre hovedpersoner er Apa, som jobber som aspirant på Vennebyens politistasjon, Ted, som jobber som aspirant hos ambulansetjenesten i Vennebyen og den brannslukkende elefanten Elfie, som er aspirant på brannstasjonen.

Vennebyen har fokus på gode verdier som vennskap, toleranse og samarbeid. Liveshowene gjennomføres i tråd med disse verdiene og er blitt svært populære. Apa, Ted og Elfie underholder med musikk, dans og læring om vennskap og nødetatene som de jobber i. I tillegg får alle barna muligheten til å møte heltene sine for bilder, high fives og gode klemmer J

Vi gleder oss til å få besøk av våre nye venner på Festdager!

 

ERIK OG KRISS ER KLARE

Det begynte med en russelåt i 2002, og siden den gang har Erik og Kriss gått fra å være ukjente gutteromsrappere til en av landets mest folkekjære rapduoer. I 2007 kom debutalbumet ”Gull og grønne skoger” og hitsingelen ”Den låta”, som solgte til gull (men ikke grønne skoger). Gutta har siden den gang gitt ut fire album til, vunnet en rekke priser og har med ni singler og alle albumene ligget på VG-lista i til sammen tre år.

Med tekster alle kan kjenne seg igjen i og melodier det er umulig å ikke danse til har Bærums-guttene spilt seg inn i hjertene til det norske folk, og med over 500 konsertopptredener på CV-en er det ingen tvil om at Erik og Kriss leverer et show vi sent vil glemme!

Den ferske singelen ”Ut på gulvet” lover høy partyfaktor, og klassikere som ”Lighter”, ”Etter regnet” og selvfølgelig ”Dra tilbake” beviser gang på gang hvorfor Erik og Kriss er en av Norges beste rapgrupper. 

THE MAIN LEVEL TIL HAMAR MART´N

The Main Level er klare for Festdager! Laurent, Sander og Alex startet opp i 2014, og har på kort tid blitt et av Norges mest populære boyband. Deres myke stemmer og energiske sanger har ført til at trioen har opparbeidet seg en internasjonal fanskare med over 70 fansider i 30 forskjellige land, og allerede rukket å turnere med finske Isac Elliot! Sjarmørene har covret en rekke kjente sanger, men ga ut sin første EP ”Lost Right Here” tidligere i år, og singelen ”Go Go With You” har rundet over 800.000 visninger på Youtube.

I morgen blir bergensbandet å se på Rådhusplassen med VG-lista, Skandinavias største gratiskonsert, og om ikke lenge er The Main Level klare for Festdager!

Ta en titt på den ferskeste singelen ”My Girl” og få med deg Norges nye stjerneskudd på Festdager! Husk at det er gratis inngang hver dag:)

Gabrielle

Gabrielle er klar for Festdager på Hamar Mart´n. Singelen "Ring meg" solgte til 9 x platina og hennes nye singel "5 Fine Frøkner" er godt på vei til å nå samme høyder. I juni gjestet hun scenen på Rådhusplassen i Oslo med over 70.000 publikummere, og i sommer skal hun blant annet opptre på Slottsfjellfestivalen og Palmesus. Hvorfor dra dit når du kan oppleve en av Norges største artister på nært hold i din egen by? :-)

Sjekk ut hennes nye singel "5 Fine Frøkner" under, og gled deg til Festdager. Husk at vi har gratis inngang hele helgen!

Admiral P

Philip Boardman, også kjent som Admiral P, har du kanskje lagt merke til de siste årene. Han tilbragte sine første leveår i Zambia og flyttet til Norge med sin norske far og zambiske mor i en alder av 13 år og siden har han klart å ta norsk reggae musikk til nye høyder! Det er umulig å ha unngått hittene "Kallenavn" (13 x platinum), "Snakke litt" ( 12 x platinum) og den aller nyeste singelen "Engel" som har nådd første plass på VG-Lista nå i sommer. Kjent for sine energiske opptredener og fengende tekster ønsker vi Admiral P velkommen til Festdager i Stavanger! :)

Husk at det er GRATIS inngang alle dager!

Staysman & Lazz + Katastrofe

En av de mest etterspurte artistene fra våre Facebook-følgere har vært nettopp Staysman & Lazz og Katastrofe. Da måtte vi selvfølgelig høre på dere og få dem til Festdager på Hamar Mart´n:)

Stian «Staysman» Thorbjørnsen vant TV3-programmet Paradise Hotel i 2012. Siden har han også deltatt på Robinsonekspedisjonen. Onsdag sto han på VG-lista-scenen sammen med Petter «Katastrofe» Kristiansen foran et ellevilt Tromsø-publikum. Med låter som "Kaptein Morgan" og "Uten sko" har Staysman & Lazz og Katastrofe festet grepet om festmusikk her i Norge. Siden oppstarten i 2009 har de to deltatt på over 1000 arrangementer, og nå gleder de seg til å komme til Skien for å opptre for dere. Vi sees:) Sjekk ut dette klippet av gutta fra VG-lista i Tromsø onsdag 23. juli, og tell ned dagene. Husk at vi har gratis inngang!

Kaveh


Bare 19 år gammel har Kaveh fra Grünerløkka i Oslo allerede rukket å være By:Larm-snakkis, gjeste Madcon-singel og vært gjenstand for egen dokumentarserie på P3 og NRK3. I tillegg har han turnert landet rundt og spilt konserter på bl.a. Øyafestivalen, Slottsfjell og Hovefestivalen. Kaveh er av toneangivende aktører i norsk musikk spådd en lysende fremtid i norsk hip-hop. I fjor ga Kaveh ut det Spellemannsnominerte minialbumet “Hjertet Kommer Først” som er en oppvarming til detbualbumet som kommer. Første singel kom i form av “Börja Om” som hadde premiere på Senkveld med drøye 800.000 seere. Kaveh er nå aktuell med singlene "Snufs" og "Medisin" fra "Sannheten Sårer" som blir hans debutalbum. Albumet er planlagt utgitt høsten 2014. Vi gleder oss!

Skrimmel Skrammel

Skrimmel Skrammel blir å se på Festdager på Hamar Mart´n i år. NRKs BarneTV-konsept Skrimmel Skrammel er et populært program for hele familien. Flere generasjoner har benket seg foran TV-apparatet for å bli tatt med til et magisk og fargerikt sted for sang og musikkglede. En rekke seer- rekorder er dessuten ervervet fra nett-tv. Showgruppen bak Skrimmel Skrammel er Cheezy Keys som har opptrådt sammen siden 1999. Alle har dans- og musikkutdanning fra inn- og utland. Gruppen har solid erfaring fra norske og internasjonale musikal- og revyscener, og har spilt og sunget for utsolgte hus flere steder i Norge de siste årene. De kombinerer sang med dans og humor, og Skrimmel Skrammel har gjestet en rekke av Norges store teatre – eksempelvis gjennom en hel høst på Chat Noir, foruten de store fornøyelsesparkene som Tusenfryd og Sommarland. 

Nå kommer Skrimmel Skrammel til Festdager på Hamar Mart´n for å underholde både store og små. Vi gleder oss veldig:)

Barnas Beste Venner

"Barnas Beste Venner" tar med seg Klatremus, den tøffe Reven og de andre dyrene fra Hakkebakkeskogen. De yngste kan glede seg til eventyr og sang fyllt med sprell og ablegøyer. Alle har selvfølgelig lov å synge med på de kjente og kjære sangene vi får høre. Vi sees:)